Använd din röst

Artikeln publicerades 7 maj 2024

Tillsammans i Euorpa om demokratins betydelse inför nästa EU-val. Eett projekt som drivs av Europaparlamentet med målet att få så många människor som möjligt att delta i Europas demokratiska liv och i synnerhet att öka valdeltagandet till EU-valet 2024.

Den 9 maj uppmärksammans Europadagen – en dag då freden och sammanhållningen firas i Europa. Det är dessutom bara en månad kvar till valet till Europaparlamentet, då 400 miljoner européer har möjlighet att göra sin röst hörd.

Varför ska jag rösta?

Därför att du kan välja vem som ska fatta viktiga beslut i frågor som påverkar dig, så som klimatförändringarna, sysselsättning och skydd av dina rättigheter och friheter. Bryr du dig om demokratin? Gå med i Tillsammans i Europa.

Vem ska jag rösta på?

Vill du läsa mer om EU-valet eller är osäker på vilket parti du ska rösta på? Gör valkompassen hos Europaportalen.

Var kan jag rösta?

Du kan förtidsrösta var du vill i landet. På valdagen, den 9 juni, röstar du i din vallokal. Allt om var och när du kan rösta runt om i Kristianstads kommun.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?