Rösträkning efter EU-valet

Artikeln publicerades 7 juni 2024

Rösträkning i vallokal

När vallokalerna för EU-valet stänger kl 21 på valnatten börjar den preliminära rösträkningen i varje vallokal. Onsdagen den 12 juni hålls valnämnden preliminära rösträkning. Båda rösträkningarna är öppna för allmänheten.

Rösträkning i vallokalerna

Rösträkningen i vallokalerna är öppen för allmänheten och du är välkommen att vara med och titta. Du får inte störa eller blanda dig i röstmottagarnas arbete. Vallokalerna stänger kl 21 och därefter börjar den preliminära rösträkningen.

Uppsamlingsräkning

Onsdagen den 12 juni hålls valnämnden preliminära rösträkning även kallad uppsamlingsräkningen. Då räknas de röster som inte hann fram till vallokalerna under valdagen. Det är till exempel förtidsröster som lämnats i andra kommuner under valhelgen, brevröster från utlandet och röster från ambassader.

Rösträkningen startar klockan 9 i Rådhus Skåne, Västra storgatan 12. Den är öppen för allmänheten. Anmäl dig i receptionen.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 1 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?