Studenten 2025

2025 äger studentdagen i gymnasieskolorna i Kristianstad rum torsdagen den 5 juni. Gymnasieskolorna har olika tider för när studenterna springer ut.

Studentfirandet i de kommunala gymnasieskolorna

Studentfirandet äger inte bara rum själva studentdagen. Redan veckorna innan arrangerar elevkårerna olika festligheter som karneval, skattjakt och bale.

Studentdagen arrangeras olika på de olika skolorna, men brukar innehålla gemensam måltid, fotografering och utdelning av betyg. Gymnasieskolorna har olika utspringstider som sedan följs av studentflaksåkande innan det blir hemfärd till väntande släkt och vänner.

Utspring

Gymnasieskolorna har olika tider för när studenterna springer ut. När uppgifter om detta kommer, finns de här.

Academy of Retail and Business Kristianstad

Christian 4:s Gymnasium

Drottning Blanka

Jensen gymnasium

LBS Kreativa Gymnasiet

NTI Gymnasiet

Praktiska gymnasiet

Söderportgymnasiet

Wendesgymnasiet

Önnestadsgymnasiet

Österänggymnasiet

Konsumenttips inför studenten

Att ta studenten är en fantastisk upplevelse, men har också kommit att bli en kostsam affär där alltifrån studentmössan och kläderna till festlokal och flak ska fixas. Då gäller det att ha koll på sina rättigheter och vad man ska göra om det inte riktigt blir som man tänkt sig.

Undvik konfetti

Det är inte tillåtet att använda konfetti som oftast består av plast i studentfirandet. Dels är plastkonfetti förbjudet och det räknas också som nedskräpning.

Studentkortege, trafikinformation

De olika studentekipagen är ett trevligt och folkligt inslag i studentfirandet. Studentdagen, den 5 juni, är en dag i Kristianstad då trafiktrycket är mycket högt. En uppskyltad slinga finns runt stadskärnan för studentbilar att följa. Besökare till studentutspringen kan med fördel använda de uppskyltade evenemangsparkeringarna utanför stadskärnan.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 1 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?